spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizePNL: NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale...

PNL: NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR

-

PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii. Anunţul PNl vine după ce USR a anunţat că a depus deja în Parlament un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

- Reclama -

”NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziţia Partidului Naţional Liberal este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii! Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR”, scrie PNL într-un comunicat. 

- Advertisement -

PNL consideră că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi să aibă parte de beneficii acordate preferenţial. Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, se mai arată în mesajul PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img