spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăActualitatePNL l-a uns Regele Sibiului pe un securist

PNL l-a uns Regele Sibiului pe un securist

-

O palmă dată celor 30 de ani de democrație” au fost caracterizate desemnarea și votul acordat de majoritatea consilierilor județeni lui Eugen Iordănescu, director al Camerei de comerț și colaborator al Securității, confirmat de instanța de fond. În cursul zilei joi, acesta a fost votat să aibă două calități oficiale ale județului: o dată pentru a-i selecta pe cei care vor administra Aeroportul sibian în următorii patru ani și, a doua oară, pentru a-i selecta pe cei care vor administra societatea de construcții a Consiliului Județean Sibiu. Doar consilierii județeni din partea PNL au votat ”pentru”, scrie Turnul Sfatului.

Alături de doi funcționari din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Eugen Iordănescu a fost desemnat de către președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, să facă parte din două comisii ale județului. Una pentru selecția ”membrilor Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu Regie Autonomă pentru mandatul 2021-2025” și una de selecție a ”membrilor Consiliului de Administrație al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru mandatul 2021-2025”. Adică a acelor administratori care, mai apoi, vor derula procedurile de desemnare a tuturor directorilor (generali, economici etc) ai Aeroportului sibian și ai Drumuri și Poduri SA, precum și să stabilească politicile acestor companii. 

- Advertisement -

Eugen Iordănescu, director al Camerei de comerț Sibiu, a fost declarat colaborator al Securității de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, situație pe care Iordănescu a contestat-o la Curtea de Apel București. În decembrie 2019, instanța de fond a constatat, însă, că Eugen Iordănescu ”a turnat la Securitate pe vremea lui Ceaușescu”, iar acum directorul Camerei de comerț așteaptă recursul care va fi judecat anul viitor la Înalta curte de casație și justiție a României.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img