spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizePNL, după promulgarea noii legi a pensiilor: Guvernările liberale sunt cele care,...

PNL, după promulgarea noii legi a pensiilor: Guvernările liberale sunt cele care, în ultimii patru ani, au majorat punctul de pensie de trei ori

-

Liberalii au transmis, după promulgarea noii legi a pensiilor de către preşedintele Klaus Iohannis, că acesta este „un pas înainte pentru mai multă echitate în sistem”, iar guvernările liberale au majorat punctul de pensie de trei ori, în ultimii patru ani.

„Legea pensiilor a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis – un pas înainte pentru mai multă echitate în sistem. Guvernările liberale sunt cele care, în ultimii patru ani, au majorat punctul de pensie de trei ori – de la 1.265 lei, cât era în 2019, la 1.785 lei, cât este în prezent”, arată o postare, de miercuri, pe pagina de Facebook a Partidului Naţional Liberal. 

- Advertisement -

Sursa citată mai spune că „Partidul Naţional Liberal rămâne dedicat angajamentelor sale, susţinând majorări sustenabile ale pensiilor, care să le ofere seniorilor României un trai decent, respect şi demnitate”.Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind sistemul public de pensii, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Legea are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru asigurarea unui sistem de pensii sustenabil din punct de vedere financiar prin instituirea unei formule de calcul bazate pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivităţii, a unui mecanism de indexare a pensiilor clar şi corelat cu realităţile economice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img