PNL a câştigat Deva, dar a pierdut la scor în Teleorman

0
148

Candidatul PNL Florin Oancea a câştigat alegerile parţiale pentru Primăria din Deva, scrie Hunedoara Liberă. 

În Teleorman însă PNL a pierdut la scor alegerile parţiale.

Rezultate finale provizorii:

  1. Florin Oancea – 9.064 voturi;
  2. Petru Mărginean – 5.328 de voturi;
  3. Marius Vasile Blendea – 2.926 de voturi.

Candidații înscriși în cursă au fost: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR), Ioan Brândușe (PSR), Velu Adrian Călușer (independent), Marius Vasile Blendea (independent) și Eduard Cristoi (independent).

Postul de primar al municipiului Deva a rămas vacant după ce fostul edil-șef Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv, pe 24 aprilie, la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Florin Oancea s-a născut în data de 17 ianuarie 1968, la Călan. A absolvit Institutul de Științe Economice „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, secția  Finanțe – Bănci, în 1993.

A fost membru PNL din 1998 până în 2012, când a demisionat din partid ca să candideze ca independent la postul de primar al municipiului Deva. A ocupat atunci poziția a treia în preferințele electoratului din reședința de județ.

În martie 2016 s-a înscris în ALDE și a candidat din nou pentru postul de primar, ocupând locul al patrulea. În acest an a revenit în PNL, iar acum candidează în premieră din partea acestui partid la Primăria municipiului Deva.

A fost consilier local la Deva din 2000 și până în 2010 și apoi din iunie și până în septembrie 2016. Oancea a fost viceprimar al municipiului Deva între iunie 2004 și ianuarie 2010.

A fost președinte al PNL Deva între 2003 și 2012, minus trei luni în 2010, când a demisionat din fruntea filialei, după care și-a redepus candidatura și l-a învins cu un scor categoric pe Mircia Muntean.

=========================================================

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile locale parțiale pentru funcția de primar în comunele Cervenia, Poeni și Salcia, potrivit directorului de campanie, Dănuț Cristescu.

„Rezultatul a fost foarte bun. Am câștigat în toate cele trei localități. De mâine trebuie să ne apucăm de treabă în toate cele trei localități. A fost o diferență de scor semnificativă. A fost o diferență foarte mare la Poeni. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne facem treaba în continuare. Nu contează diferența de scor, ci faptul că cei trei, Doru Slobozeanu de la Cervenia, Dănuț Botescu de la Poeni și Iulian Olteanu de la Salcia trebuie să își desfășoare activitatea cum trebuie și să rezolve problemele cetățenilor”, a declarat, pentru AGERPRES, Dănuț Cristescu.

Județul Teleorman s-a situat pe primul loc pe țară ca număr de localități în care au loc alegeri locale parțiale pentru primari, după ce foștii edili au fost declarați incompatibili de ANI.