spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăActualitatePlanul perfid al Kievului: Numeroase parohii românești din Nordul Bucovinei, Herța și...

Planul perfid al Kievului: Numeroase parohii românești din Nordul Bucovinei, Herța și Sudul Basarabiei ar putea fi naționalizate

-

În plin proces de negociere cu Federația Rusă pentru încetarea războiului, un proiect de interzicere a activităților Bisericii Ortodoxe Ruse a fost înaintat Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei), transmite Romanian Global News.

- Reclama -

Dacă proiectul va fi adoptat, toate proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore. Comunitățile religioase, în decurs de 14 zile, își pot schimba subordonarea pentru a-și păstra proprietățile.

CITIȚI ȘI: Liderul unui partid parlamentar din Ucraina vrea lichidarea românilor: E necesar să fie eliminați fizic cei pro-ruși, pro-români, pro-maghiari, pro-tătari. Ucrainizarea poate fi realizată doar cu ajutorul sterilizării în masă a populației sub pretextul vaccinării, răspândirii virusurilor mortale, infecțiilor

Numeroasele parohii românești din Nordul Bucovinei, Herța și Sudul Basarabiei care țin încă de Biserica Ortodoxă Rusă riscă la rândul lor să-și să fie interzise și să-și piardă proprietățile.
Acestea au posibilitatea să se alăture Mitropoliei Basarabiei, ca parte a Bisericii Ortodoxe Române, în cazul în care SBU, serviciu secret al Ucrainei nu va face presiuni pentru trecerea acestor parohii românești la Biserica Ortodoxă Ucrainiană.
Autoritățile române trebuie să monitorizeze cu atenție situația și să reacționeze promt la orice presiune sau amenințare la adresa preoților și credincioșilor români pentru ca aceștia să fie forțați să adere la biserica ucrainiană.
Sunt cunoscute acțiunile agresive și ale SBU împotriva comunității românești din Ucraina, iar acest lucru trebuie avut în vedere în cazul în care respectivul proiect de lege va fi adoptat de Rada de la Kiev, mai spune Romanian Global News.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img