spot_img
-1.2 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizePierderi pentru aeroportul din Budapesta și turismul maghiar

Pierderi pentru aeroportul din Budapesta și turismul maghiar

-

Aeroportul Internaţional „Liszt Ferenc” a gestionat în luna octombrie a acestui an 1 169 679 de sosiri şi plecări, astfel numărul total de pasageri înregistraţi până acum în 2022 se ridică la 10 230 431, cu 220% peste cifra anului trecut, a informat, joi, Budapest Airport (BA) agenţia ungară de presă MTI.

- Reclama -

Potrivit comunicatului, traficul de pasageri de pe aeroport a scăzut încet odată cu trecerea verii, numărul de pasageri fiind încă peste un milion pe lună în octombrie, însă traficul raportat la anul 2019 a scăzut de la 80-82% în perioada verii, la 79%.

Comunicatul aminteşte: anul trecut s-a estimat că traficul din anul 2019 va fi recuperat în totalitate până în 2023, însă taxa recent introdusă a însemnat o povară în plus pentru companiile aeriene, ceea ce a dus la anularea capacităţilor pentru sezonul de toamnă şi de iarnă. Din acest motiv, precum şi din cauza inflaţiei şi a încetinirii economiei, Budapest Airport şi-a reexaminat previziunile anterioare, reducându-şi estimarea pentru 2023 cu 2 milioane, la 14 milioane de pasageri.

Scăderea nu va afecta doar societatea Budapest Airport, ci întregul sector turistic, generând o pierdere potenţială de venituri de peste 100 de miliarde de forinţi (244 de milioane de euro) pentru acest sector, se arată în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img