spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalize"Criticile presei occidentale la adresa Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar au...

„Criticile presei occidentale la adresa Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar au fost o răzbunare pentru decizia Doha de a nu semna acorduri privind transporturile de gaze”

-

Ambasadorul Rusiei în Qatar, Dmitri Dogadkin, a afirmat că criticile presei occidentale la adresa Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar au fost o răzbunare pentru decizia Doha de a nu semna acorduri privind transporturile de gaze naturale.

În perioada premergătoare campionatului, organizațiile pentru drepturile omului și mass-media occidentală s-au alăturat unui cor de critici împotriva autorităților din Qatar pentru politicile lor privind migranții de muncă, femeile și minoritățile sexuale.

„A fost o problemă, dar a fost umflată artificial”, a declarat Dogadkin.

„Cred că toate acestea sunt făcute ca răzbunare împotriva Qatarului pentru că nu a reușit să satisfacă cererile de gaze ale Europei. Când operațiunea militară specială a fost lansată pe 24 februarie și Europa a decis să reducă achiziția de combustibil din Rusia au început să caute surse alternative. Așa că au devenit vizitatori frecventi la Doha, căutând să semneze contracte. Dar în mod obiectiv, Qatarul nu avea resurse de rezervă. Toate contractele sale sunt pe termen lung și principalii săi clienți sunt țările din Asia de Sud-Est, așa că, fiind partenerii buni ei, au avut nicio intenție de a-și rezilia contractele pentru a trimite volumul de gaz eliberat în Europa”, a adăugat el.

Reprezentantul a remarcat că Qatarul ar putea avea ocazia să livreze gaze către Europa în 4-5 ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img