spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăhighlightPetroșani, Lupeni și Vulcan fără căldură în urma unei avarii la termoncentrala...

Petroșani, Lupeni și Vulcan fără căldură în urma unei avarii la termoncentrala Paroşeni

-

Orașele Petroșani, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului au rămas fără căldură pentru mai multe ore, după ce la un cazan de producere a agentului termic de la termocentrala Paroșeni s-a produs o avarie, situația urmând să revină la normal în cursul serii de joi, în urma remedierii defecțiunii și a reluării furnizării energiei termice în rețea, transmite Agerpres.

„Temperaturile scăzute au provocat o defecțiune la termocentrala Paroșeni, lucru care a determinat o problemă în furnizarea agentului termic la parametri normali. Defecțiunea a fost remediată, iar acum (joi după amiază — n.r.) în orașele Vulcan și Lupeni este asigurată căldura. La Petroșani a fost reluată furnizarea căldurii în blocurile de la intrarea în municipiu, urmând ca în câteva ore să fie asigurat agentul termic pentru toți abonații din localitate”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Cancelariei Prefectului Hunedoara, Dan Terteci.

- Advertisement -

Acesta a explicat că între termocentrala Paroșeni și municipiul Petroșani este o distanță de 15 kilometri, ceea ce determină ca agentul termic să ajungă cu o întârziere de 11 ore de la producătorul de energie până la cel mai îndepărtat consumator.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img