spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăExterneUPDATE: Un bărbat înarmat, arestat în fața biroului lui Erdogan din Istanbul...

UPDATE: Un bărbat înarmat, arestat în fața biroului lui Erdogan din Istanbul

-

UPDATE DECLARAŢIILE ŞEFULUI POLIŢIEI DIN ISTANBUL:
Bărbatul arestat joi în fața biroului din Istanbul al președintelui Turciei, conservatorul Recep Tayyip Erdogan, intenționa să comită un atentat împotriva poliției, nu a șefului statului, a declarat șeful poliției din acest oraș, Selam Altinok, citat de AFP,transmite Agerpres.
Șeful poliției din Istanbul a mai menționat că „atacul” a fost comis de un individ care este „membru al unei organizații teroriste” și îi viza pe polițiștii care staționau în fața acestui cunoscut obiectiv turistic situat în partea europeană a metropolei.

„Două grenade de mână pe care le-a lansat în direcția polițiștilor aflați de gardă nu au explodat. El a fost rapid imobilizat”, a declarat Altinok ziariștilor prezenți la locul incidentului, subliniind că nimeni nu a fost rănit. Bărbatul este membru al unei „organizații teroriste cunoscute” și a ispășit o pedeapsă cu închisoarea, a spus Altinok, care nu a făcut publice nici identitatea atacatorului și nici numele grupării căreia i-ar aparține.

- Advertisement -

Președintele Erdogan nu se afla la biroul din Istanbul în momentul incidentului, potrivit presei turce.

Un bărbat înarmat a fost arestat joi în fața biroului din Istanbul al președintelui Turciei, conservatorul Recep Tayyip Erdogan, după ce a aruncat o grenadă de mână care n-a explodat, a anunțat presa turcă, citată joi de AFP şi preluată de Agerpres.

- Advertisement -

Bărbatul a fost imediat imobilizat de polițiști în fața unui pavilion aflat în apropierea palatului otoman Dolmabahçe, situat pe malul european al metropolei, care adăpostește birourile președintelui turc în acest oraș, a anunțat postul CNN-Türk.

Individul, care nu a fost identificat de posturile de televiziune, era înarmat cu un pistol mitralieră și cu un pistol și a deschis focul în direcția clădirii, după care a lansat grenada de mână, potrivit canalului tv citat. Grenada a fost neutralizată de geniști ai poliției, ajunși la fața locului, care au realizat o explozie controlată a dispozitivului, a transmis postul NTV.

Motivele bărbatului nu sunt pentru moment cunoscute.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img