spot_img
-4.3 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizePETRICĂ MÎȚU STOIAN A FOST DECLARAT CETĂȚEAN DE ONOARE POST-MORTEM, AL JUDEȚULUI...

PETRICĂ MÎȚU STOIAN A FOST DECLARAT CETĂȚEAN DE ONOARE POST-MORTEM, AL JUDEȚULUI MEHEDINȚI

-

Consiliul Județean Mehedinți a acordat titul de “Cetățean de onoare post-mortem, al județului Mehedinți” artistului Petrică Mîțu Stoian, în cadrul ședinței Consiliului Județean de astăzi, la care au participat surorile regretatului interpret.

“Momentul a fost unul emoționant, întrucât cu toții am simțit un gol imens fiind nevoiți să vorbim despre marele artist la trecut!

Le mulțumesc celor două surori ale artistului, doamnelor Maria Tarchila și Domnica Vârvesc pentru că au fost alături de noi la momentul omagial și au primit placheta de onoare, ca semn al aprecierii pentru activitatea artistică a interpretului Petrică Mîțu Stoian, pentru promovarea județului Mehedinți și a tradițiilor din zona de nord prin intermediul pieselor sale.

Din păcate, maestrul Petrică Mîțu Stoian a plecat mult prea devreme dintre noi, în urmă cu trei săptămâni. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul ședinței.

Tot în semn de omagiu, în cadrul ședinței a fost proiectat un clip care a cuprins declarații și melodii de suflet ale cântărețului de muzică populară, cântece în care artistul a elogiat județul Mehedinți și obiceiurile zonei în care s-a născut.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială