spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăJustitiePescariu, Kovesi, Coldea, o rudă a lui Coldea și o agapă la...

Pescariu, Kovesi, Coldea, o rudă a lui Coldea și o agapă la Neptun

-

Dinu Pescariu a oferit prima reacție la România tv, în emisiunea lui Victor Ciutacu, urmare dezvăluirilor Evz . Reacția vine, după ce, jurnalistul Dan Andronic a devoalat legătura lui Kovesi cu Dinu Pescariu și denunțurile din Dosarul Microsoft. Dinu Pescariu a comentat printr-un mesaj pentru Victor Ciutacu: Domnul Dan Andronic este un ziarist bine informat! Deocamdata nu vreau sa zic mai mult!”, a spus Pescariu, conform Evenimentului Zilei.

- Reclama -

Procurorul Mihaela Iorga Moraru a confirmat și ea, printr-o intervenție telefonică la România Tv, dezvăluirile făcute de Evz. Mai exact, aceasta a dezvăluit faptul că, într-adevăr Dinu Pescariu a ajuns în biroul ei și că i-a fost prezentat ca „fiind un martor denunțător primit de la cabinetului procurorului-șef”. Reamintim că jurnalistul Dan Andronic a devolat legătura lui Kovesi cu Dinu Pescariu și denunțurile din Dosarul Microsoft.

DEZVĂLUIRILE LUI DAN ANDRONIC:

Modul în care Laura Codruța Kovesi încearcă să scape de răspunderea prescrierii unor fapte din dosarul Microsoft și să arunce totul în cârca procuroarei Mihaela Iorga Morar este în totală contradicție cu desfășurarea reală a evenimentelor. Așa cum le-am reconstituit pe parcursul documentării.

Ce s-a întâmplat în anul 2012

„În 2012, Dinu Pescariu a constat că are conturile bancare blocate în Elveția, ca urmare a unei acțiuni a DNA. Îl angajează pe avocatul Rareș Dan pentru a obține deblocarea acestora. Acesta, fiind băiatul fostului general Dan Gheorghe, era extrem de apropiat de generalul Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI.

Încrengătura relațiilor dintre cei doi le-am mai descris, de aceea vă reamintesc doar că întreaga carieră militară a lui Florian Coldea i se datorează generalului Dan Gheorghe, aceștia fiind rude. Biografia lui Coldea, AICI: http://evz.ro/biografia-secreta-florian-coldea.html

De altfel, într-un drept la replică transmis EvZ de către avocatul Dan Rareș în urmă cu câteva luni, acesta a recunoscut că în copilărie juca fotbal cu Florian Coldea, fiind prieteni. Detalii AICI: http://evz.ro/relatia-prim-adjunctul-sri-coldea.html

Toate aceste lucruri este de presupus că le cunoștea și Dinu Pescariu, apropiat în acea perioadă de Victor Ponta, Dorin Cocoș și Elena Udrea.

Ancheta DNA avansează, iar la un moment dat, sub presiunea informațiilor alarmante pe care le primea, mai exact în vara lui 2013, Dinu Pescariu se duce la una din agapele „tovărășești” de la Neptun, în care se regăseau Florian Coldea, Gabriel Oprea, Victor Ponta, George Maior, Ilie Sârbu.

Era Sf. Ilie, 20 iulie 2013. Locația este una din vilele RAPPS, iar ofițerii SPP vă pot da mai multe detalii, cum ar spune Victor Ponta. Dinu Pescariu primește la acea reuniune adresa de mail a Laurei Codruța Kovesi și i se spune să dea un mesaj prin care să solicite o întâlnire, pentru că va fi primit și ajutat.

Cum putea fi ajutat Dinu Pescariu? 

Iată ce devoalează jurnalistul Dan Androic:

”Avea să afle în doar câteva zile, pe 24 sau 25 iulie, așa cum rezultă din calculele mele, imediat după transmiterea mailului către Laura Codruța Kovesi fiind sunat și invitat la șefa DNA.

Împreună cu avocatul Rareș Dan, având acces cu automobilul pe poarta rezervată angajaților instituției, Dinu Pescariu se prezintă la biroul lui Kovesi, unde este primit imediat.

Discuția lui Dinu Pescariu cu Laura Codruța Kovesi a durat în jur de 40 de minute, șefa DNA spunându-i că-l va trimite la „cel mai profesionist și cel mai corect procuror din DNA”, adică procuroarea Mihaela Iorga Morar și că va primi statutul de martor protejat.

Imediat după ce a ieșit din biroul șefei DNA, Dinu Pescariu s-a întâlnit cu procuroarea Morar.

Trimis expres de Laura Codruța Kovesi. Cu alte cuvinte, aceasta știa cum decurge ancheta, iar convingerea mea este că unul din elementele de legătură între personajele prezentate a fost generalul SRI Florian Coldea.

Istoria Dosarului Microsoft o știți deja, dar acest episod aruncă o lumină nouă asupra implicării lui Kovesi în Dosarul „Microsoft” și manipularea anchetei”

Întâlnirea Kovesi-Pescariu, confirmată de DNA

DNA a confirmat pentru mediafax.ro. intalnirea din Cabinetul nr.1, confirmând astfel dezvăluirile Evz. făcute de  jurnalistul Dan Andronic  care a devolat legătura lui Kovesi cu Dinu Pescariu și denunțurile din Dosarul Microsoft.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...