spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizePentru prima dată Taiwanul a tras cu obuze reale împotriva unei drone...

Pentru prima dată Taiwanul a tras cu obuze reale împotriva unei drone a Chinei

-

Forțele armate din Taiwan au tras cu obuze reale asupra unei drone a Armatei Populare de Eliberare a Chinei, după ce vehiculul aerian a sfidat avertismentele și a intrat în spațiul aerian restricționat, a informat marți Taiwan News, citând comanda militară a insulei.

- Reclama -

Este pentru prima dată când forțele din Taiwan deschid focul asupra unei drone chineze.

Vehiculul aerian fără pilot a intrat în spațiul aerian deasupra apelor restricționate ale insulei Erdan la ora 17:59 (12:59 la Moscova), determinând forțele taiwaneze să emită avertismente, a informat presa. Dar drona a continuat să se rotească deasupra insulei, așa că soldații au făcut „împușcături defensive” în dronă, făcând-o să zboare în direcția orașului Xiamen.

China a desfășurat o serie de exerciții militare de-a lungul coastei sale de la începutul lunii august, pe fondul escaladării tensiunilor din strâmtoarea Taiwan, în urma vizitei în Taiwan a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, în perioada 2-3 august. PLA a organizat și exerciții de tragere cu rachete în jurul insulei. China a răspuns cu noi exerciții la o vizită a unei delegații de parlamentari americani în Taiwan, care a avut loc în perioada 14-15 august.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...