spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăLocale 2016Pendiuc a pierdut Piteștiul la câteva sute de voturi

Pendiuc a pierdut Piteștiul la câteva sute de voturi

-

Independentul Tudor Pendiuc, primar al municipiului Piteşti din anul 1992, a pierdut la limită alegerile de duminică în faţa principalului să contracandidat, viceprimarul Cornel Constantin Ionică (PSD), conform rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central (BEC), transmite Agerpres.

- Reclama -

După centralizarea rezultatelor de la toate cele 89 de secţii de votare din Piteşti a rezultat o diferenţă de sub 400 de voturi între cei doi candidaţi. Astfel, Cornel Constantin Ionică a obţinut 11.968 de voturi, iar Tudor Pendiuc 11.600 de voturi.

Fostul social-democrat Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, a candidat ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al municipiului Piteşti.

Pendiuc a decis să intre în cursa electorală ca independent după ce PSD Piteşti l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti.

Tudor Pendiuc a condus administraţia locală a municipiului Piteşti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. La alegerile anterioare, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) şi a obţinut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img