spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePe surse guvernul PSD-ALDE: Ana Birchall favorită la 2 ministere, consilierul lui...

Pe surse guvernul PSD-ALDE: Ana Birchall favorită la 2 ministere, consilierul lui Iohannis ministru de externe, ALDE primește 2 ministere, Liviu Pop ar putea reveni la Educație

-

Numele mai multor foşti miniştri, printre care Eugen Teodorovici, Titus Corlăţean, Liviu Pop sau Mihnea Costoiu, sunt vehiculate, pe surse, în ceea ce priveşte ocuparea unor portofolii într-un viitor Guvern PSD, transmite Mediafax.

CITIȚI ȘI:Încă un absolvent al Academiei SRI pe lista scurtă a lui Dragnea pentru funcția de premier

- Advertisement -

Pentru portofoliul Educaţiei sunt luaţi în calcul: Mihnea Costoiu şi Liviu Pop, în timp ce alte trei nume – Eugen Teodorovici, Marius Nica sau Ana Birchall  ar fi în discuţie pentru Ministerul Fondurilor Europene.

CITIȚI ȘI:Un premier PSD de la SRI: Marionete de primă scenă, principalii beneficiari ai „caşcavalului”, [e] vanghelizaţi

- Advertisement -

Pentru portofoliul Finanţelor sau Economiei s-au vehiculat numele lui Mihai Tudose sau al Anei Birchall.

În ceea ce priveşte ministerul de Interne sau ministerul Apărării, portofoliile ar putea fi ocupate de Georgian Pop sau Gabriel Vlase.

Ministerul Sănătăţii ar putea fi preluat, din partea PSD, de Florian Popa sau Ionel Sinescu, în timp ce pentru portofoliul Externelor a fost vehiculat numele lui Bogdan Aurescu sau Titus Corlăţean.

Aurescu este în prezent consilierul președintelui Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI:Scheletele din dulapul lui Mihai Fifor, dat favorit de media pentru funcția de premier PSD: RELAȚIA CU IOHANNIS

Pentru Ministerul Agriculturii s-a discutat despre social-democraţii Paul Stănescu sau Gheorghe Şimon.
Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Rovana Plumb, iar ministerul Culturii, de Ionuţ Vulpescu.

Situaţia numelor vehiculate pentru portofolii ar putea suferi modificări ca urmare a negocierilor pentru o alianţă de guvernare, purtate de PSD cu ALDE şi, posibil, cu UDMR.

ALDE îşi doreşte, potrivit unor surse, reprezentare guvernamentală, vizând două portofolii: cel al Agriculturii, pentru Daniel Constantin, şi altul pentru Theodor Meleşcanu, probabil Apărarea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunat că va invita partidele la consultări în zilele de miercuri şi joi, după convocarea noului Legislativ.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img