Patronatele din turism îngrijorate de PNL: ””Nu e normal ca cel mai important partid din Opoziție să vină doar cu idei de tăieri și de austeritate”

0
191

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) le cere Partidului Național Liberal și președintelui Ludovic Orban să facă publică strategia economică a partidului pregătită pentru cazul în care va veni la guvernare, pentru că patronatele sunt îngrijorate de ieșirile publice ale membrilor PNL în care vorbesc doar despre tăieri și austeritate și nu și despre soluții prin care să sprijine economia, transmite Profit.ro.

Presedintele PNL, Ludovic Orban (S) si vicepresedintele Florin Citu (D) sustin o conferinta de presa la sediul Partidului National Liberal, din Bucuresti, joi, 21 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Reacția FPTR vine după ce liberalul Florin Cîțu a afirmat că bugetarii n-ar trebui să primească vouchere de vacanță. Potrivit patronatelor, dacă nu s-ar fi acordat aceste beneficii, 20% dintre hotelurile de pe litoral s-ar fi închis în acest an din lipsă de clienți. FPTR face apel la președintele Ludovic Orban să-și spună poziția clară față de mediul de afaceri și față de voucherele de vacanță, în contextul în care un membru al partidului, Florin Cîțu, a afirmat că bugetarii nu ar trebui să le mai primească.

„Nu e normal ca cel mai important partid din Opoziție să vină doar cu idei de tăieri și de austeritate și m-aș bucura dacă PNL ar veni și cu câteva idei care să sprijine economia. Îi cerem președintelui Orban să ne transmită clar ce măsuri intenționează să ia pentru sprijinirea mediului de afaceri dacă PNL va ajunge la putere”, a declarat pentru Profit.ro Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).