spot_img
2.1 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăhighlightPatriciu Achimaș-Cadariu: Au existat diferențe de abordare cu premierul; am decis să...

Patriciu Achimaș-Cadariu: Au existat diferențe de abordare cu premierul; am decis să demisionez

-

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a precizat luni că și-a înaintat demisia din cauza diferențelor de abordare pe care le-a avut față de premierul Dacian Cioloș.

- Reclama -

„Am avut o discuție cu premierul Dacian Cioloș, după ce în prealabil anunțase faptul că va fi întrunită o comisie pentru soluționarea problemei dezinfectanților. Au existat diferențe de abordare, motiv pentru care am decis să îmi înaintez demisia. Am ales să facem analizele care puteau fi făcute cel mai rapid de către personal autorizat în laboratoare autorizate pentru a putea lua măsurile administrative potrivite tocmai pentru a corecta lucrurile acolo unde urmau să apară probleme. Nu putem să discutăm despre analizele care nu sunt făcute în laboratoare neautorizate, deoarece aceste lucruri pot să coste România în justiție. În mod evident, analizele trebuie făcute, dar cu un plan responsabil în condițiile respectării legii”, a susținut Achimaș-Cadariu într-o conferință de presă.

El a făcut referire și la acuzațiile care i s-au adus în legătură cu publicarea rezultatelor testelor de sanitație sau a numelor spitalelor cu probleme.

„A apărut în spațiul public informația sau s-a afirmat că aș fi mințit, au fost mai multe interpretări ale declarației mele vizavi de cele 5 procente. După cum știți, ele se refereau la cele cinci procente din totalul probelor de sanitație care fuseseră făcute. Faptul că nu am publicat lista spitalelor era în contextul anchetei penale, iar publicarea s-a făcut consecutiv discuției cu procurorii și consecutiv unei cereri oficiale pe care am înaintat-o Procuraturii tocmai pentru a putea să vă dăm această listă. Acea listă trebuie interpretată, deoarece una este atunci când apare un test pozitiv care poate să aibă multiple cauze sau mai multe și atunci sigur că trebuie să ne îndreptăm cercetarea către a clarifica cauzele”, a spus ministrul demisionar.

Achimaș-Cadariu a menționat că problema infecțiilor nosocomiale din spitale a reprezentat o prioritate a mandatului său.

„Dezinfectanții, după cum știți, reprezintă o parte dintre problemele sistemului sanitar și o parte a problemelor infecțiilor nosocomiale care au reprezentat din decembrie o prioritatea a mandatului meu”, a mai spus demnitarul.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img