spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizePatriarhul Daniel: Recensământul este "cea mai bună ocazie" să se arate că...

Patriarhul Daniel: Recensământul este „cea mai bună ocazie” să se arate că poporul român este „un popor credincios şi majoritar ortodox”

-

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îndeamnă credincioşii să participe la recensământului populaţiei şi locuinţelor, subliniind că acesta reprezintă un prilej de declarare a identităţii etnice, lingvistice şi religioase.

- Reclama -

„Nimeni în afară de noi înşine nu este în măsură să declare aceste elemente identitare, de aceea refuzul sau nepăsarea noastră de a participa la recensământ pot genera date inexacte sau eronate în ceea ce priveşte adevărata structură confesională, etnică şi lingvistică a României. Un recensământ nu este doar un act administrativ, străin de credinţă şi de lucrarea lui Dumnezeu în lume. Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-a născut în timpul recensământului organizat de Octavian August, împăratul Romei (27 î.Hr. – 4 d.Hr.), iar acel an a devenit anul 0 al erei creştine şi al calendarului civil de astăzi”, a evidenţiat Patriarhul, într-un mesaj transmis luni şi remis AGERPRES.

Întâistătătorul BOR a adăugat că declararea apartenenţei religioase este un act personal „de mărturisire a credinţei în deplină libertate şi cu responsabilitate”.

„Să nu considerăm această mărturisire de credinţă ca fiind neimportantă sau subînţeleasă. Dimpotrivă, această mărturisire este foarte necesară pentru prezentul şi viitorul României. Fie că ne autorecenzăm, fie că primim pe recenzorul oficial, nu trebuie să ne ruşinăm să mărturisim credinţa noastră şi a străbunilor noştri, identitatea noastră spirituală şi etnică”, a afirmat PF Daniel.

Potrivit Patriarhului BOR, recensământul este „cea mai bună ocazie” să se arate că poporul român este „un popor credincios şi majoritar ortodox”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img