spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăhighlightPatriarhie: Cerem MAI maşină la delegaţii oficiale. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti: Nu...

Patriarhie: Cerem MAI maşină la delegaţii oficiale. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti: Nu cerem maşină nici la vizite de la Vatican

-

Patriarhia Română spune că cere maşină de la Ministerul de Interne atunci când întâmpină delegaţii oficiale, în baza unui protocol încheiat cu ministerul în 2008, în timp ce Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti afirmă că nu a solicitat echipaj de poliţie nici când au fost vizite de la Vatican, transmite Mediafax.

- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că între Patriarhia Română şi Ministerul Afacerilor de Interne există un protocol de colaborare „încă de pe vremea patriarhului Teoctist”, reînnoit prin Legea 15/2008, de organizare şi funcţionare a MAI şi Legea Cultelor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, preotul Francisc Doboş, a spus că nu a fost solicitat echipaj de poliţie nici când a fost vorba de vizite oficiale de la Vatican, întrucât acestea sunt reglate la nivel de stat.

„Nu am solicitat maşină pentru deplasări oficiale, întrucât atunci când în Capitală soseşte o delegaţie de la Vatican, de întâmpinarea acesteia se ocupă statul român, iar când avem acţiuni religioase de amploare, ca la orice altă acţiune publică sau religioasă, Jandarmeria este aceea care asigură desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului”, a explicat preotul Francisc Doboş.

Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Murat, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a beneficiat şi nici nu beneficiază de antemergător din partea Poliţiei.

„Sunt la fel ca toţi cetăţenii. Statutul profesional, social îl ai pentru o anumită perioadă, dar suntem egali în faţa legiuitorului şi în faţa lui Dumnezeu”, a spus Muftiul Cultului Musulman.

Folosirea coloanelor oficiale este principalul subiect dezbătut atât de media, cât şi pe reţelele de socializare, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit, în 20 octombrie, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce însoţea coloana ministrului Gabriel Oprea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img