spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăExterneGermania acuză Austria: Ne aduc migranți după căderea întunericului

Germania acuză Austria: Ne aduc migranți după căderea întunericului

-

Guvernul de la Berlin a acuzat miercuri autoritățile austriece că aduc refugiații la graniță după căderea întunericului, astfel încât aceștia să poată pătrunde în Germania. Acuzații similare la adresa Austriei au fost formulate anterior și de șeful guvernului din landul Bavaria, Horst Seehofer, care a dat totodată un ultimatum cancelarului Angela Merkel să ia până duminică măsuri de limitare a numărului de migranți, transmite agenția Reuters, conform Agerpres.

- Reclama -

‘În ultimele zile Austria a acționat dezordonat’, a indicat la o conferință de presă ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, declarația sa reprezentând cea mai severă critică publică lansată de guvernul german la adresa Austriei de când a început criza refugiaților.

‘Am constatat că refugiații sunt aduși la graniță după căderea întunericului, fără să fim informați. Am avut contacte intense. Austria a acceptat ieri să revină la o procesare ordonată. Sper ca acest lucru să se întâmple imediat’, a adăugat ministrul de interne german. El a atras atenția că numărul migranților veniți mai ales din Orientul Mijlociu după ce au parcurs ‘ruta Balcanilor’ a crescut ‘semnificativ’, fără să dea cifre concrete, iar în prezent în Bavaria se depun mari eforturi pentru primirea și redistribuirea acestor persoane în celelalte state federale.

Intervenția lui Thomas de Maiziere survine după ce șeful executivului bavarez, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat un ultimatum acesteia din urmă să ia până duminică măsuri pentru a limita numărul solicitanților de azil, avertizând că, în caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit să-și examineze opțiunile, fără să ofere detalii.

În aceeași declarație, acordată ziarului Passauer Neue Presse, Seehofer a acuzat și el Austria că permite trecerea necontrolată a migranților în Germania. Guvernul bavarez a mai avertizat și la începutul lunii că va lua măsuri excepționale, inclusiv returnarea unor migranți în Austria, dacă Merkel nu ia atitudine, dar nu și-a pus în practică amenințările.

În încercarea de a găsi soluții și de a dezamorsa tensiunile provocate în interiorul coaliției de la Berlin de afluxul masiv de migranți, duminică va avea loc o întâlnire a liderilor acestei coaliții, respectiv Angela Merkel, Horst Seehofer și vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul social-democraților.

Autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească anul acesta până la un milion de cereri de azil din partea refugiaților, numai marți intrând în Germania dinspre Austria circa 5.500 de migranți, de obicei cifrele înregistrate zilnic fiind mult mai mari, depășind chiar 10.000.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img