spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriPatriarhia rusă despre vizita lui Chiril la București: Nu este vorba de...

Patriarhia rusă despre vizita lui Chiril la București: Nu este vorba de o vizită oficială

-

Vizita patriarhului rus nu poartă un caracter oficial, a declarat secretarul de presă al patriarhiei ruse conform portalului rus Sputnik.

Patriarhul Moscovei, Chiril, va vizita pentru prima dată România în perioada 27-28 octombrie, unde va participa la aniversarea a 10 ani de la întronizarea patriarhului Daniel, anunță RIA Novosti, cu referire la secretarul de presă al patriarhiei, părintele Aleksander Volkov.

- Advertisement -

„În programul vizitei întâistătătorului a Bisericii Ortodoxe Ruse este inclusă participarea la Dumnezeiasca liturghie în ziua ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov, precum și la festivitățile legate de 10 ani de la întronizarea preafericitului patriarh Daniel”, a declarat Volkov.

De asemenea va ava loc o întrevedere între patriarhul rus și cel român.

- Advertisement -

În afară de aceasta, patriarhul Chiril va avea un discurs în fața membrilor Sfântului Sinod al Patriarhiei Române, în cadrul unei ședințe festive dedicate anului apărătorului ortodoxiei în anii comunismului.

La aceste evenimente au fost invitați întâistătătorii și reprezentanții altor biserici ortodoxe, a declarat secretarul de presă al patriarhului.

Acesta a specificat că nu este vorba de o vizită oficială, ci de o deplasare.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img