Partidul Monicăi Macovei prins cu cheltuieli nelegale la alegerile locale

0
96

Probleme mari pentru partidele mici care au cerut Autorităţii Electorale Permanente să deconteze sumele cheltuite în campania pentru alegerile locale. De pildă, M10, formaţiunea înfiinţată de Monica Macovei, nu a primit nici măcar un leu. Informaţia apare într-un document obţinut de Digi24 de la AEP.

Partidul înfiinţat de Monica Macovei nu a primit niciun leu din banii cheltuiţi în campanie, în condiţiile în care a cerut o rambursare de 150.000 de lei. Conducerea partidului vrea să depună o contestaţie la Autoritatea Electorală Permanentă.

Adela Mârza, preşedinte interimar M10: „Deocamdată, suntem în investigaţii, să vedem de ce au primit alţii şi noi nu am primit. O să mai dăm telefoane, o să încercăm să aflăm”.

Forumul Democrat al Germanilor din România, din care a făcut parte şi preşedintele Klaus Iohannis până în 2013, a cheltuit la locale 259.000 de lei, însă a primit doar jumătate din această sumă.

Altor opt partide locale înscrise în competiţia de la locale nu li s-a returnat niciun leu din suma solicitată. În campanie, aproximativ 2 milioane de lei au fost cheltuite de candidaţii independenţi – un sfert din această sumă nu a mai fost rambursată de Autoritatea Electorală Permanentă.