spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăEconomieForbes: Averea netă a lui Mark Zuckerberg a crescut cu 5 miliarde...

Forbes: Averea netă a lui Mark Zuckerberg a crescut cu 5 miliarde dolari

-

Averea netă a lui Mark Zuckerberg a crescut cu circa 5 miliarde de dolari în ianuarie, mai mult decât a oricărui miliardar din topul Forbes, suficient pentru a recupera pierderile înregistrate de fondatorul Facebook imediat după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie, transmite MarketWatch.

Creşterea averii lui Zuckerberg a fost alimentată de veniturile mari ale Facebook şi o serie de rapoarte favorabile ale analiştilor, care au făcut ca acţiunile companiei să se apropie de un maxim istoric de peste 133 de dolari pe unitate atins în octombrie.

Acţiunile Facebook au încheiat tranzacţiile de vineri la 128,34 dolari pe unitate. Zuckerberg deţine 410 milioane de acţiuni Facebook.

Declinul acţiunilor Facebook, imediat după victoria surprinzătoare a lui Trump în alegeri, a şters circa 7% din averea netă a lui Zuckerberg.

Creşterea de 5 miliarde a averii nete a fondatorului Facebook în primele două săptămâni ale acestei luni este mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes al miliardarilor.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...