spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăArmataParlamentul Armeniei cere Rusiei să apere țara în fața Azerbaidjanului

Parlamentul Armeniei cere Rusiei să apere țara în fața Azerbaidjanului

-

Parlamentul armean a făcut marți un apel Rusiei să îndeplinească cât mai curând posibil obligațiile stipulate în tratatele relevante încheiate între Erevan și Moscova, inclusiv Tratatul de prietenie, cooperare și asistență reciprocă, pentru a proteja integritatea teritorială a republicii.

„Facem apel la Federația Rusă să îndeplinească de urgență obligațiile stipulate de Tratatul de prietenie, cooperare și asistență reciprocă dintre Republica Armenia și Federația Rusă care vizează apărarea integrității teritoriale a Republicii Armenia”, se arată în comunicat.

Parlamentul armean s-a adresat, de asemenea, CSTO cu o cerere de „implementare imediată a măsurilor care decurg din obligațiile asumate prin Tratatul de Securitate Colectivă care vizează păstrarea integrității teritoriale a Republicii Armenia”.

Anterior, Ministerul armean al Apărării a declarat că imediat după miezul nopții, pe 13 septembrie, unități ale forțelor armate ale Azerbaidjanului au deschis focul în direcția așezărilor Goris, Sotq și Jermuk folosind artilerie, arme de calibru mare și arme de calibru mic.  Consiliul de Securitate al Armeniei a avut o ședință de urgență în cadrul căreia s-a decis să se solicite ajutor de la Federația Rusă pentru a invoca prevederile Tratatului de prietenie, cooperare și asistență reciprocă, precum și de la Organizația Tratatului de Securitate Colectivă și Consiliul de Securitate al ONU.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...