spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasămediuParlamentar din Comisia SRI: Iohannis a primit în plic, în decembrie anul...

Parlamentar din Comisia SRI: Iohannis a primit în plic, în decembrie anul trecut, în vacanţa din America, numele viitorului şef al SRI

-

Un parlamentar PSD, membru al Comisiei pentru controlul SRI, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ar fi primit în plic numele viitorului şef al SRI încă din decembrie anul trecut când a fost în vacanţă în SUA. Senatorul de Prahova, Daniel Savu, fost ofiţer de contrainformaţii, a făcut aceste afirmaţii marţi seara la România TV, postul de televiziune patronat de Sebastian Ghiţă, şi el membru în Comisia de control a SRI. Mai mult, Daniel Savu spune că şi George Maior ar fi fost numit în acelaşi mod de fostul preşedinte Băsescu.
DECLARAŢIILE LUI DANIEL SAVU:

„Procedurile care s-au folosit în cazul domnului Maior când a fost numit de către domnul Traian Băsescu au rămas neschimbate. Domnul Klaus Iohannis va propune un nume pe care probabil că-l știe în momentul de față, pentru că, dacă vorbim de demisia domnului George Maior, șeful unui serviciu de informații cel mai important din România, ar fi cumva ridicol să credem că nu a știut despre această înlocuire a sa din fruntea serviciului, fapt pentru care a dat și un interviu amplu presei pentru a-și preciza punctele de vedere și a lăsa o pagină scrisă despre activitatea domniei sale la SRI, nu mai era oportun să-l dea după ce-și prezenta demisia, deci este cronica unei demisii anunțate. Înlocuitorul va fi numit de domnul Klaus Iohannis exact așa cum domnul Băsescu l-a numit pe domnul George Maior. Suntem țară membră NATO, avem parteneriate cu toate serviciile importante de informații din lume, suntem foarte bine văzuți în acest domeniu și probabil viitorul șef trebuie să fie un om care să fie acceptat de comunitatea internațională. SRI este membru în Clubul de la Berna, care cuprinde cele mai bune servicii de informații din lume. Nu se poate ca acest nume să-l pronunțe doar domnul Iohannis așa… probabil că va primi și dânsul un plic, cum a primit domnul Traian Băsescu, și în acel plic, va deschide plicul și va vedea numele propus și atunci toți parlamentarii vom vota pentru că se pune problema să votezi în interesul României, nu mai este o problemă politică, mai ales dacă acel nume nu va fi din lumea politică. (…) Eu cred că va primi o propunere în calitate de țară aliată NATO și o va înainta, dar cred că a primit-o când a fost plecat în vacanță.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img