spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăhighlightComisarul Creţu îl acuză de neimplicare pe ministrul Fondurilor Europene

Comisarul Creţu îl acuză de neimplicare pe ministrul Fondurilor Europene

-

Comisarul european Corina Creţu i-a recomandat ministrului Eugen Teodorovici să se implice activ în lucrările grupului de lucru creat pentru a ajuta statele membre cu probleme de absorbţie, precizând că România trebuie să vină cu cele mai bune soluţii pentru banii rămaşi din perioada 2007-201, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, comisarul pentru Politici Regionale, Corina Creţu, i-a recomandat, marţi, la Bruxelles, ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să se implice activ în lucrările task force-ului creat pentru a ajuta statele membre cu probleme de absorbţie. „Suntem gata să facem tot ce ţine de noi pentru a vă ajuta să investiţi cât mai mulţi bani în lunile care au mai rămas din perioada 2007 – 2013, dar avem nevoie să veniţi în întâmpinarea noastră cu cele mai bune şi mai eficiente soluţii pentru a face acest lucru”, a precizat Corina Creţu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul român. Una dintre soluţiile pentru care comisarul român şi-a exprimat susţinerea este finanţarea retroactivă a proiectelor.
„Vreau să înţelegeţi că este un efort foarte mare pentru Comisie să analizeze şi să avizeze aceste proiecte într-un timp atât de scurt şi că nu încurajăm această practică în viitor, dar avem toată bunăvoinţa de a recurge şi la această ultimă soluţie pentru a ajuta statele membre să utilizeze o parte cât mai mare din fondurile rămase. Cu toţii ne dorim să atingem obiectivele stabilite de comun acord între România şi Comisie”, a afirmat oficialul CE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img