spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeParisul acuză Londra în criza ucraineană: Lipsă de umanitate

Parisul acuză Londra în criza ucraineană: Lipsă de umanitate

-

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a criticat sâmbătă, într-o scrisoare adresată omologului său britanic Priti Patel, „răspunsul total inadaptat” al Marii Britanii şi „lipsa de umanitate” faţă de refugiaţii ucraineni respinşi la Calais, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Încercând să se alăture familiilor lor de peste Canalul Mânecii, aproximativ 150 de ucraineni care au fugit din ţara lor invadată de Rusia au fost invitaţi în ultimele zile de oficiali britanici „să se întoarcă” şi „să meargă la Paris sau Bruxelles” pentru a obţine vizele în consulate, a afirmat ministrul în această scrisoare consultată de AFP.

Gérald Darmanin a continuat criticând acest „răspuns total inadaptat” şi o „lipsă de umanitate” faţă de refugiaţi în „dificultate”, „frecvent femei cu copii mici, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi”.

În total, „peste 400 de cetăţeni ucraineni” au sosit la Calais de la începutul războiului, potrivit ministrului francez de interne.

De câteva zile, situaţia lor este o sursă de fricţiuni între Londra şi Paris, ale căror relaţii sunt deja tensionate de problema trecerilor ilegale de migranţi.

Guvernul francez a anunţat joi că Marea Britanie va înfiinţa „un fel de consulat” la Calais pentru a elibera vize direct pe loc ucrainenilor aflaţi acolo.

„Devine imperativ ca reprezentanţa voastră consulară, în mod excepţional şi pentru perioada crizei, să poată elibera vize pentru reîntregirea familiei direct la Calais”, a reamintit Gérald Darmanin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...