Partidul Democrat din Republica Moldova a insistat pe lângă președintele Nicolae Timofti să semneze decretul de desemnare a oligarhului Vladimir Plahotniuc poreclit Păpușarul, la funcția de premier încă la 14 decembrie, dând asigurări că până la 17 decembrie noul Guvern va fi învestit, a declarat președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț.

CITIȚI ȘI:Cine e PĂPUȘARUL de la Chișinău/ Legătura cu PSD și Cosmin Gușă/ Jocul Moscovei

Potrivit lui Streleț, cei de la PD au insistat în cadrul discuțiilor cu președintele Timofti anume pe desemnarea lui Plahotniuc.PLATHONIUC

„Președintele Nicolae Timofti m-a convocat întrebându-mă dacă noi vom vota pentru candidatul Vladimir Plahotniuc. Am înțeles că cei de la PD au insistat ca președintele să semneze decretul încă din seara zilei de 14 decembrie, dând asigurări că până pe 16-17 decembrie deja va fi învestit Guvernul. O abordare de neînțeles pentru noi, în condițiile în care la partid nu s-a discutat despre un asemenea candidat. Este clar că cei din PD au tot felul de înțelegeri ascunse”, a declarat Streleț după negocieri cu PD și PL.

Președintele moldovean acuză presiuni pentru desemnarea Păpușarului în fruntea Guvernului: Președintele Timofti a avut ieri, 14 decembrie a.c., o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe domnul Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. Președintele are deplina înțelegere asupra faptului că declarațiile denigratoare asupra sa, apărute în presă în ultima perioadă, precum și acțiunile de pichetare a reședințelor prezidențiale, reprezintă elemente de presiune exercitate asupra șefului statului, ca atentat la dreptul său constituțional de a desemna o candidatură la funcția de prim-ministru.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?