spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăExterneCENZURĂ LA ORDINUL GUVERNULUI GERMAN: Facebook, Google, Twitter vor șterge în 24...

CENZURĂ LA ORDINUL GUVERNULUI GERMAN: Facebook, Google, Twitter vor șterge în 24 de ore mesajele în germană anti migranți

-

Companiile Facebook, Google și Twitter au convenit să șteargă de pe paginile lor de internet mesajele în germană care ar incita la ură în cel mult 24 de ore de la postarea acestora, anunță marți Reuters și AFP, citând un anunț făcut de ministrul german al justiției, Heiko Maas, în legătură cu rezultatele unui grup de lucru creat în septembrie pentru a lupta contra propagării pe rețelele sociale a ideilor xenofobe în contextul valului de migranți din acest an.

De fapt, cererea guvernului german se referă la mesajele anti migrație.

- Advertisement -

ULTIMA ORĂ CITIȚI ȘI:E OFICIAL: Merkel vrea să aducă câteva sute de mii de migranți din Turcia

CITIȚI ȘI: ȘOCANT/ VIDEO/ Merkel vrea să le ia slujbele și copiii celor care SCRIU pe facebook mesaje NEGATIVE despre migranți/ Și cei care dau SHARE vor fi sancționați la fel/ÎNREGISTRARE MERKEL-ZUCKERBERG

- Advertisement -

Cele trei portaluri au fost de acord ca în Germania să respecte legile acestei țări referitoare la mesajele care incită la ură. Giganții internetului au reacționat astfel la criticile guvernului de la Berlin, care le reproșase că reacționează mult prea lent în îndepărtarea textelor cu caracter xenofob, menționează DPA.

Pe măsură ce criza refugiaților se adâncește, s-a constat că manifestările de extremă dreaptă în limba germană devin tot mai frecvente pe Facebook, Twitter și YouTube, iar ministrul Heiko Maas a cerut acestor platforme să elaboreze un plan de acțiune pentru a combate aceste probleme.

Pe viitor, echipe de specialiști germanofoni formați special pentru acest tip de activitate juridică vor examina mesajele internauților, a declarat demnitarul german. Totodată, se vor crea mecanisme ‘user friendly’ de semnalare a mesajelor care incită la ură în vederea blocării conturilor de internet ale autorilor acestor texte.

CITIȚI ȘI:La ordinul lui Merkel, ministrul german al Justiției începe cenzurarea mesajelor anti refugiați de pe facebook

Cel mai citit ziar german, Bild, a publicat în luna octombrie o selecție de mesaje contra străinilor și a cerut o reacție din partea autorităților de la Berlin, menționează AFP, reamintind că Germania a primit în 2015 aproximativ un milion de solicitanți de azil și se confruntă cu o recrudescență a infracțiunilor cu caracter rasist.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img