spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizePăpușarul de la Chișinău șantajează politicieni de vârf de la București: I-a...

Păpușarul de la Chișinău șantajează politicieni de vârf de la București: I-a filmat

-

Profesorul universitar și comentatorul politic Armand Goșu a vorbit într-o emisiune televizată despre relația dintre Republica Moldova și România. Acesta a subliniat influența foarte mare pe care oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc o are asupra politicieni români, dezvăluind că este posibil ca afaceristul să dețină niște informații compromițătoare despre aceștia și din acest motiv există o frică la Bucureși în a i se opune, transmite B1.

- Reclama -

”Bucureștiul nu este capabil să își facă o line politică. Linia politică în relația cu R. Moldova este o fabrică Plahotniuc. Dacă el spune că are nevoie de încă o tranșă, 60 de milioane de euro, văd că la București se execută. La București de ani de zile nu mai există o politică pe relația cu R. Moldova. Este cineva aici, la Chișinău, care spune ce să se facă. Se pare că Plahotniuc are influență mare la București. Să-l întrebăm cu ce s-a ocupat în anii 90 în România, cine a venit pe la Hotelul Nobil, unde a fost cazat noaptea, cu cine are poze, pe cine din politicienii români i-a filmat ca să înțelegem de ce le este așa frică”, a afirmat Armand Goșu pentru Unimedia.

Profesorul susține că întreaga plasare a României în raport cu Republica Moldova este una greșită și face mult rău în relația bilaterală dintre cele două state.

”Adică prăbușim R. Moldova, compromitem vectorul românesc cu Chișinăul lui Chirtoacă, compromitem vectorul european cu Plahotniuc, după care, prăbușită, R. Moldova ne pică nouă în brațe. Este evident o prostie. În mintea unora acesta poate fi un scenariu. Impresia mea este că nu există un cerc de putere unde se fac asemenea scenarii. Ei așteaptă telefoane de aici, de la Chișinău, ce să facă, să mai dea o tranșă sau nu, cu cine să vorbească în cadrul UE să fie primit Plahotniuc sau să facă o poză cu cineva reprezentativ”, a precizat Armand Goșu.

Comentatorul politic susține că din 2002-2003 securitatea României este supusă unui atac raider.

”Nu e vorba despre relația PSD cu PD, ci de relația lui Plahotniuc cu România, care datează din anii 90. În 2001-2002 era la Petrom Moldova. El era obiectiv strategic al României, sau ce are el acolo, casete cu băieții. Probabil s-au tras și niște dubluri pe la Moscova, nu avem de unde să știm. Dar ce fac ei este scandalos, este un atac la siguranța națională a României, dar este un atac continuu, din 2002-2003 supun securitatea României unui atac raider”, a subliniat profesorul Goșu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...