spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalize#PapaFranciscRomania: MESAJUL CHEIE TRANSMIS DE MONSENIORUL MUARY BUENDIA

#PapaFranciscRomania: MESAJUL CHEIE TRANSMIS DE MONSENIORUL MUARY BUENDIA

-

Vizita Papei Francisc în România, familia și educația tinerelor generații au fost câteva dintre temele abordate de episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinţei Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc în zilele de 3-5 mai 2017, fiind găzduite la Cluj-Napoca, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care a organizat și programul de rugăciune al ierarhilor, transmite Radio Vatican în limba română.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu: Avem hotărâre definitivă pentru demolarea Cathedral Plaza, dar nu se execută deoarece proprietarii sunt foarte puternici, Firea fuge

După ce în toamna trecută CER i-a transmis Suveranului Pontif o invitație oficială de a veni în țara noastră, câțiva episcopi l-au invitat și personal pe Papa în diecezele și eparhiile pe care le păstoresc, pentru a vizita comunități semnificative și locuri de pelerinaj, precum Blaj, Șumuleu-Ciuc, Maria Radna, Bacău. În cadrul întâlnirii dintre Nunțiul Apostolic şi episcopii catolici, Monseniorul Muary Buendìa le-a transmis acestora că Sfântul Părinte dorește să vină în țara noastră, într-o vizită pusă sub semnul unității, precizează postul de radio oficial al Bisericii Catolice.

Arhiepiscopul Romano-Catolic de București, Ioan Robu, s-a declarat optimist în ceea ce privește vizita Suveranului Pontif în cursul anului viitor, în România, moment ce ar putea coincide cu evenimentul de beatificare a șapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din țara noastră care au murit în închisorile comuniste.

Monseniorul Robu a declarat, vineri, la Cluj, într-o conferință de presă, că Papa Francisc a primit până în prezent trei invitații de vizitare a României — din partea Președinției, a Patriarhiei Române, precum și din partea Conferinței Episcopilor Catolici.

”Nu știm când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei și beatificarea episcopilor greco-catolici pentru că nu știm când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt”, a spus arhiepiscopul Robu.

La rândul său, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a precizat că dosarele privind beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici ar trebui să intre curând ”pe masa cardinalilor”.

”Până când nu vor intra pe masa cardinalilor aceste dosare nu putem calcula un timp. Acolo, la Vatican, cauza este în lucru, este vorba despre șapte episcopi, nu de unul, și este foarte complexă, atâta timp cât mai sunt dovezi care apar pentru a demonstra beatificarea. Până nu se încheie această parte nu putem face o previziune”, a afirmat PS Florentin Crihălmeanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img