spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăExternePapa: Lumea e în război, un război de interese, pentru bani, pentru...

Papa: Lumea e în război, un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor

-

Lumea „este în război pentru că a pierdut pacea”, a apreciat miercuri Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia, precizând că nu este vorba despre un „război al religiilor”, relatează EFE.

„Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea”, a declarat Suveranul Pontif în fața jurnaliștilor care îl însoțesc în Polonia.

- Advertisement -

El a precizat că este vorba despre „un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor”. „Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea”, a subliniat Sfântul Părinte.

Pe aeroportul Cracovia — Balice, la scara avionului papa a fost întâmpinat de președintele Poloniei, Andrzej Duda, de soția acestuia, Agata Kornhauser-Duda, și de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoțiți de doi copii în costume poloneze.

- Advertisement -

După ce au fost intonate imnurile Vaticanului și Poloniei, papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo.

Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activități în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img