spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExternePapa le cere liderilor musulmani să condamne extremismul religios violent

Papa le cere liderilor musulmani să condamne extremismul religios violent

-

Papa Francisc a cerut din nou luni „liderilor religioși, politici și intelectuali, în special musulmani” să condamne „orice interpretare fundamentalistă și extremistă a religiei care pretinde să justifice violența”, informează agențiile EFE și AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

Suveranul Pontif a condamnat „terorismul cu caracter fundamentalist” și a subliniat că „fundamentalismul religios (…) omoară oameni prin comiterea de masacre odioase și îl respinge pe Dumnezeu”, considerându-l „un simplu pretext religios”.

Papa Francisc a denunțat „formele deviante ale religiei”, aflate la originea tragicului masacru de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise de jihadiști în trei atacuri diferite. Există „o cultură care îl respinge pe celălalt, sfârșind prin a genera violență și moarte”. „Ființa umană devine sclavă (….) uneori a unor ‘forme deviante de religie'”, a atras el atenția.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...