spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăExternePapa Francisc se întâlnește cu Patriarhul Rusiei în Cuba

Papa Francisc se întâlnește cu Patriarhul Rusiei în Cuba

-

Papa Francisc și patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii se vor întâlni pe 12 februarie 2016 în Cuba: au anunțat vineri printr-un comunicat comun Sfântul Scaun și Patriarhatul Moscovei. Întrevederea dintre episcopul Romei și patriarhul Moscovei va avea loc în Cuba, unde papa Francisc va face o escală înainte de a merge în Mexic pentru o călătorie apostolică și unde patriarhul Kirill se va afla în vizită oficială. Întâlnirea cuprinde un colocviu personal pe aeroportul internațional José Martí din Havana și se încheie cu semnarea unei declarații comune, transmite Radio Vatican în limba română.

”Această întâlnire dintre întâistătătorul Bisericii catolice și cel al Bisericii ortodoxe ruse, care a fost pregătită cu mult timp înainte, va fi prima din istorie și va marca o etapă importantă în relațiile dintre cele două Biserici”, se mai afirmă în comunicatul de presă.

”Sfântul Scaun și Patriarhatul Moscovei își exprimă urarea ca întâlnirea să fie și un semn de speranță pentru toți oamenii de bunăvoință”. Cele două Biserici, se citește în finalul comunicatului, ”îi îndeamnă pe toți creștinii să se roage cu înflăcărare pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze această întâlnire pentru ca aceasta să aducă roade”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img