spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăExternePapa Francisc reformează sistemul de comunicare publică de la Vatican

Papa Francisc reformează sistemul de comunicare publică de la Vatican

-

Papa Francisc a promulgat sâmbătă o scrisoare apostolică ‘Motu proprio’ prin care înființează ‘Secretariatul pentru Comunicare’ al Vaticanului și dispune reorganizarea, într-un singur departament, a diferitelor instituții ale Sfântului Scaun din domeniul comunicării, de la tipografie, ziare, radio și televiziune, până la mijloacele digitale, informează Radio Vatican, transmite Agerpres.

- Reclama -

Această reformă face parte din efortul mai amplu inițiat de sfântul părinte, cu ajutorul Consiliului celor nouă cardinali, pentru reforma generală a Curiei Romane, aparatul administrativ al Sfântului Scaun.

Decizia este explicată prin ‘actualul context al comunicării, caracterizat de prezența și progresul mijloacelor digitale, de factori de convergență și interactivitate’, în care papa consideră că ‘noul sistem de comunicare al Scaunului Apostolic va răspunde mai bine la cerințele misiunii Bisericii’.

Secretariatul pentru Comunicare își va începe activitatea din 29 iunie, va fi condus de monseniorul italian Dario Edoardo Vigano, directorul Centrului Televiziunii Vaticanului (CTV), și va îngloba următoarele organisme existente: Consiliul Pontifical al Comunicațiilor Sociale, Sala de Presă a Sfântului Scaun, Serviciul Vatican de Internet, Radio Vatican, Centrul Vatican de Televiziune, L’Osservatore Romano, Tipografia Vaticană, Serviciul Fotografic și Librăria Editura Vaticană.

Noul departament va gestiona pagina web a Sfântului Scaun — www.vatican.va — și serviciul Twitter al Suveranului Pontif, @Pontifex, precizează un comunicat de presă al Vaticanului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img