Papa Francisc pus la punct de un Episcop ortodox român în scandalul homosexualilor: În flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură

0
6795

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă.Primul membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care reacționează la declarațiile papei de la Roma este episcopul Europei de Nord, Preasfințitul Macarie, scrie Gazeta Românească din Italia.

Cele două căi spre sfințenie sunt căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată! Așa a învățat Biserica dintotdeauna și așa mărturisim. Orice abatere de la această normă este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură și cu legile morale sădite de Dumnezeu în om!”, precizează Preasfințitul Macarie, în mesajul postat pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Papa Francisc a declarat că „homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză.