Expoziție eveniment la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin inaugurată de mai mulți istorici germani de prestigiu și șeful Arhivelor Naționale

0
173

La Drobeta Turnu Severin s-a desfășurat vernisajul expoziției ”Spații fluente. Hărți ale spațiului dunărean 1650-1800”. Evenimentul derulat cu sprijinul Arhivelor Naționale ale României a avut loc la Drobeta-Turnu Severin, în Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, sala ”Gheorghe Anghel”, expoziția fiind una itinerantă.Însemnătatea manifestării este una specială pentru comunitatea locală, orașul revendicându-se un dar al Dunării de peste milenii. Devenirea sa modernă este legată de apariția primelor stabilimente industriale la Dunăre: Portul, Atelierele Navale, Șantierul Naval.Vernisajul s-a bucurat de prezența autorităților locale, a unei asistențe onorabile, dar mai ales de voci ale culturii naționale și europene: Dr. Cristian Anița – Directorul Arhivelor Naționale ale României; Prof. univ. dr. Reinhard Johler – director al Institutului de Istorie și Studii Regionale al Șvabilor Dunăreni, Tübingen; Prof. univ. dr. Rudolf Gräf – director al Institutului de Studii Socio-Umane al Academiei Române, Sibiu; Prof. univ. dr. Joseph Wolf – cercetător la Institutul de Istorie și Studii Regionale al Șvabilor Dunăreni, anunță Arhivele Naționale ale României.

La vernisaj a participat și a ținut o alocuțiunea și primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Gestul oaspeților germani de a poposi și la Drobeta-Turnu Severin cu această valoroasă expoziție-70 de panouri, este unul de apreciat, pigmentând viața culturală severineană, temporar mai vitregită din cauza pandemiei. Expoziția va putea fi vizitată de severineni și în perioada următoare, rămânând în orașul dunărean până la începutul anului 2021.