spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăExternePapa cere Europei să primească migranţii musulmani

Papa cere Europei să primească migranţii musulmani

-

Papa Francisc a denunțat vineri, în timpul tradiționalului Drum al Crucii la Colosseumul din Roma, „conștiința insensibilă” a europenilor față de migranți, notează AFP și Reuters.

- Reclama -

Marea Mediterană și Marea Egee „au devenit un cimitir insațiabil, o imagine a conștiinței noastre insensibile și amorțite”, a afirmat papa, criticând închiderea frontierelor cu care se confruntă afluxul de migranți și solicitanți de azil, în rugăciunea din Vinerea Mare a catolicilor.

El și-a reînnoit apelul către țările Uniunii Europene de a primi cu demnitate sutele de mii de solicitanți de azil și imigranți.

Printre altele, papa a condamnat cu toată forța pedofilia în rândul clerului care, „în loc să renunțe la ambiții deșarte, îi privează pe nevinovați de demnitatea lor”.

Papa a condamnat de asemenea „violența fără precedent” a militanților islamiști, din Africa, Orientul Mijlociu până în inima Europei, declarând că adepții religiilor ce comit acte de fundamentalism și terorism profanează numele lui Dumnezeu.

Măsurile de securitate au fost mai ridicate decât de obicei la tradiționala Via Crucis (Drumul Crucii), procesiunea anuală la lumina lumânărilor în jurul Colosseumului din Roma, în urma atacurilor de la Bruxelles care au ucis cel puțin 31 de persoane. Întăriri de poliție au sosit din alte orașe italiene, potrivit unor surse din securitate, notează Reuters.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...