spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiri#PanamaPapers: Candidat PSD în București prins în scandalul off shore

#PanamaPapers: Candidat PSD în București prins în scandalul off shore

-

Scandalul Panama Papers continuă să facă valuri şi în România. Acuzat că a realizat tranzacții cu firme de tip offshore din Panama şi Seychelles, candidatul PSD la primăria Sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, spune că nu poate comenta informaţiile deoarece nu este implicat în ele. Declaraţia de interese îl contrazice însă, transmite B1 TV.

Potrivit site-ului cetăţenul.ro, în 2008, Mutu achiziţiona 30% din acţiunile firmei Grand Apartaments Grup de la Darval Investement SA Panama, o companie de tip căsuţă poştală din Panama. Tot în 2008, Gabriel Mutu, ar fi ieşit din acţionariatul International Building Construct şi ar fi pasat 0,7 din acţiuni către aceeaşi companie din Panama. La începutul lui 2009, senatorul PSD ar fi efectuat şi cea de-a treia tranzacţie cu firma din America Centrală, căreia i-ar fi vândut acţiunile unei alte companii la care era asociat, Romconsulting Properties.

- Advertisement -

Despre cea de-a patra tranzacţie, cesionarea a 99% dintre participaţiile din firma Leader Rezidential Concept SRL catre un offshore din Seychelles, scria şi HotNews, în 2011.

Întrebat despre toate aceste tranzacţii, candidatul PSD la primăria sectorului 6 spune că nu a fost asociat la firmele menţionate în 2008, ci cu 15-20 de ani în urmă.

- Advertisement -

„Nu în 2008. Eu am avut foarte multe companii în trecutul meu ca om de afaceri. Dar încă o dată, dacă vreți să vă luați informații corecte, eu cred că ar trebui să vă informați, sau să le luați de pe site-uri serioase.Dar să mă întrebați ce tranzacții sau ce afaceri am avut eu acum 15-20 de ani, mi se pare, nu știu, mult prea mult”, a mai spus candidatul PSD la Primăria Sectorului 6.

Chiar declaraţia de interese din 2008, de la începutul mandatului de senator îl contrazice pe Gabriel Mutu. În document Mutu declara pe propria-i răspundere că deţine, printre altele, 160 de părţi sociale la Grand Apartaments Grup SRL şi 332 de părţi sociala la International Building Construct.

În 2009, în declaraţia de avere a candidatul PSD nu mai figurează niciuna dintre cele două companii. Apar însă 159 de părţi sociale la Leader Rezidential Concept.

“În Leader Rezidential Concept am fost acționar. Nu acționar, asociat. Dar am iesșt din această societate românească cu mult timp în urma. Mai departe cine, cum și în ce fel vrea să lege activitatea unor societăți de niște aberații publicistice dintr-acestea, că sunt conturi prin străinătate, e treaba lor”, a precizat Mutu.

În 2012, la ultima declaraţie de interese, soţia senatorului, Claudia Mutu apare ca acţionar la Leader Reyidential Concept cu o parte socială

“Nu am conturi în strainatate, nu am proprietăți în străinătate, nu am niciun fel de companii offshore. Pur și simplu. Sunt niște informații pe care nu am cum să le comentez atât timp cât nu sunt implicat în ele”, a declarat Mutu pentru B1 TV.

Informaţiile pe care Gabriel Mutu, candidat PSD la primăria sectorului 6, spune că nu le poate comenta se referă la trei tranzacții pe care acesta le-ar fi încheiat cu un o firmă din Panama și la un transfer de acţiuni către o companie căsuţă poştală din Insulele Seychelles.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img