spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizePALMA POLONIEI ȘI UNGARIEI: Termină Via Carpatia care ar trebuie să treacă...

PALMA POLONIEI ȘI UNGARIEI: Termină Via Carpatia care ar trebuie să treacă în România prin Lugoj, Turnu Severin și Craiova

-

Tronsonul ungar al coridorului de transport Via Carpatia, care leagă Marea Baltică de Marea Egee, urmează să fie finalizat până la sfârşitul acestui an, a declarat joi la Budapesta preşedintele ungar Janos Ader, după o întâlnire cu omologul său polonez Andrzej Duda, informează MTI conform Agerpres.

- Reclama -

Secţiunea ungară a şoselei va avea 230 de kilometri din totalul de 3.300, a precizat oficialul ungar în conferinţa de presă comună cu preşedintele Poloniei.

Janos Ader a amintit că Europa Centrală a fost dezavantajată sub aspectul infrastructurii înainte de 1990 şi în anii care au urmat, reţelele de căi ferate, energie şi digitale ale regiunii fiind subdezvoltate.

La rândul său, Andrzej Duda a afirmat că realizarea tronsonului polonez de 530 kilometri al şoselei decurge conform planului şi a salutat anunţul lui Ader privind apropiata finalizare a celui ungar, sugerând că polonezii vor putea utiliza această rută pentru a ajunge la destinaţiile de vacanţă încă din vara viitoare.

Noua rută este crucială pentru sistemul rutier european şi finalizarea sa va reprezenta o piatră de hotar în transportul rutier, a punctat Duda.

Via Carpatia a fost promisă României și de fostul ambasador american Zuckermann.

Guvernul PNL a promis anul trecut că va face drum express pe traseul Via Carpatia prin România. Via Carpatia avea în proiect în România și a doua variantă, prin Transilvania.

Pe traseul Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova și continuarea nici nu au început lucrările.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...