spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
Acasă#IerusalimIsraelPalestina cere țărilor arabe să boicoteze politic şi economic ţările care îşi...

Palestina cere țărilor arabe să boicoteze politic şi economic ţările care îşi transferă ambasadele din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

-

Autoritatea Palestiniană va cere oficial unor state arabe să boicoteze politic şi economic ţările care îşi transferă ambasadele din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţă ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Malki.

- Reclama -

Riyad Al-Malki a declarat joi că le va cere reprezentanţilor ţărilor arabe care vor participa la reuniunea programată pe 6 ianuarie în Iordania să aplice rezoluţiile Summitului de la Amman din 1980, care includ boicotarea politică şi economică a statelor ce îşi mută ambasadele din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează site-ul de ştiri palestinian PNN.ps.

Miniştrii de Externe din Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Maroc şi Iordania, precum şi reprezentantul Autorităţii Palestiniene se vor întâlni pe 6 ianuarie pentru a analiza decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Riyad Al-Malki a declarat pentru postul de radio Vocea Palestinei că Guatemala este deja vizată de boicotul statelor arabe.

Autoritatea Palestiniană condamnă vehement declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim, oficiali palestinieni argumentând că este vorba de încălcarea rezoluţiilor ONU, iar reprezentantul României a fost convocat pentru explicaţii.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe l-a convocat miercuri pe reprezentantul României, după anunţul privind analizarea cu seriozitate a posibilităţii mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informează site-ul de ştiri palestinian PNN.ps.

Amal Jado, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul palestinian de Externe, a exprimat furie în legătură cu declaraţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor din România, liderul PSD Liviu Dragnea, privind posibilitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Oficialul palestinian a atras atenţia că o astfel de hotărâre ar încălca reglementările internaţionale, inclusiv rezoluţii ONU, în special Rezoluţia 478 a Consiliului de Securitate ONU, intrând în contradicţie şi cu poziţia Uniunii Europene privind statutul oraşului Ierusalim.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...