spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizePACTUL PENTRU MIGRAȚIE DORIT DE ROMÂNIA: Ungaria nu va aproba ''nici un...

PACTUL PENTRU MIGRAȚIE DORIT DE ROMÂNIA: Ungaria nu va aproba ”nici un singur pasaj”

-

Ungaria nu va aproba ”nici un singur pasaj” din pactul ONU privind migraţia, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, în cursul convorbirilor cu şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM), Antonio Vitorino, miercuri la Geneva, relatează agenţia MTI.

- Reclama -

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc după întâlnirea cu Vitorino, Szijjarto a precizat că pactul contravine intereselor Ungariei, deoarece el ‘‘mai degrabă încurajează migraţia decât încearcă să stăvilească un astfel de proces”.

În opinia lui Szijjarto, pactul ONU, similar cotelor obligatorii ale Uniunii Europene privind migraţia, va fi ”practic egal cu o invitaţie”. El a insistat că în ţările din jurul UE există circa 30-35 milioane de persoane ”a căror situaţie i-ar putea uşor motiva să-şi părăsească ţara natală”.

”Nu vom plăti cursuri pentru migranţi (…), nu vom ascunde faptul că migraţia în masă va avea un impact serios asupra securităţii şi noi nu vom oferi aceleaşi servicii migranţilor ca pentru ungurii plătitori de taxe”, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...