Pacienții o laudă pe viitorul ministru al Sănătății, Sorina Pintea: A transformat Spitalul Județean din Baia Mare într-unul din cele mai moderne din țară/ Este lăudată și de PMP: Performanţa profesională a fost cea care a recomandat-o pentru Ministerul Sănătăţii

0
244

Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să-şi pună în practică experienţa de manager, pentru a reforma sistemul sanitar. Iată ce declară la RFI preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, după desemnarea Sorinei Pintea, fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Vasile Barbu spune că pacienţii au speranţe mari de la viitorul ministru al Sănătăţii: „Noi avem speranţe foarte mari prin desemnarea doamnei Pintea. Este un om din sistem, un om care cunoaşte management, are experienţă managerială de spital şi implicit managerială de sistem de sănătate. Cred că de această dată, faţă de domnul Bodog, care a avut realizări zero, foarte multe lucruri preluate, începute şi neterminate, a avut foarte mult populism, foarte multe ambiţii de natură personală, nu a avut uşa ministerului deschisă pentru specialiştii din sistem, a protejat anumite paliere ale sistemului de sănătate. De la doamna ministru Pintea aşteptăm să aplice soluţii manageriale pe care suntem convinşi că le cunoaşte, să le aplice la nivelul sistemului naţional de sănătate”.

Potrivit site-ului Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, este managerul spitalului de la începutul anului 2017.

Pintea a mai fost la conducerea unităţii medicale în perioada 2013-2016, dar în urma alegerilor parlamentare aceasta a ajuns senator pe listele PSD.

La scurt timp, în februarie 2017, şi-a dat demisia din postura de senator pentru a se reîntoarce la conducerea spitalului judeţean din Baia Mare, vacantarea postului fiind aprobată de Senat cu 104 voturi „pentru”.

Sorina Pintea a reușit să transforme Spitalul din Baia Mare într-unul din cele mai moderne din țară.

Un ministru care îşi merită pe deplin numirea. Felicitări doamnei Sorina Pintea, un manager excelent în Sănătatea din Maramureş. Performanţa profesională a fost cea care a recomandat-o pentru Ministerul Sănătăţii. Sa fie într-un ceas bun!,  a scris pe facebook deputatul PMP de Maramureș, Adrian Todoran.