spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiriBăieții cu ochi albaștri ascunși de Tudose în Ministerul pentru Mediul de...

Băieții cu ochi albaștri ascunși de Tudose în Ministerul pentru Mediul de Afaceri

-

de Ec Adrian Radu

Ce descoperim daca cautam pe resursele tehnologice din mediul on line cu acces public despre unii functionari publici de rang inalt numiti in structura centrala a Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, institutie in care interesele serviciilor atat interne cat si externe au multe interese nepublice (mediul de afaceri, consulate economice etc…).

Interesant este ca odata cu numirea fostului premier Mihai Tudose, acesta poate indrumat dezinteresat de cei care i-au fost mentori si semnatari ai lucrarii de doctorat, a facut cateva numiri de secretari generali la ministrul sus nominalizat.

Unul dintre acestia este dl.Catalin Romulus Pantazi, persoana ce a fost numita secretar general adjunct prin Decizia nr. 585/10.08.2017 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Romulus Cătălin Pantazi a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, semnata de catre prim- ministrul Mihai Tudose si secretarul general al Guvernului de atunci, Mihai Busuioc, iar prin Decizia nr. 703/24.11.2017 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Romulus Cătălin Pantazi a funcției publice temporar vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, este numit secretar general al ministerului in cauza. Detasarea cu caracter temporar a acestuia s-a facut din pozitia de secretar al Primariei comunei Corbeanca, oare ce merite deosebite il recomandau pentru o pozitie de rang inalt in cadrul unui minister? Poate trecutul sau de cadru activ in diverse structuri militare ale statului si, evident, o trecere minimala de aproximativ un an pe la directia de investigatii din cadrul CNSAS…, respectiv dupa trecerea, in anul 2014, pe la CNAp sau ANI –Mihai Viteazul  unde a absolvit cursurile postuniversitare promovate de aceste “institutii de specialitate”.

Un altul este dl. Ancuţa Adrian-Silviu, care a fost numit prin Decizia nr. 723/22.12.2017 privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Adrian-Silviu Ancuța a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, in functia de secretar general adjunct al ministerului, fiind detasat de la Organismul Intermediar Regional POSDRU Bucuresti-Ilfov , Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, unde cu totul intamplator acest domn are un proces in contencios administrativ cu institutia in cauza.

Avand in vedere cariera sa profesionala si “experienta” in administrarea fondurilor structurale europene poate confirma sau nu eventualele relatii cu Sebastian Ghita sau cu Marcel Opris, fost director STS…

Lasam sa analize pe cei interesati, inclusiv pe noul ministru dl Oprea, modalitatea prin care cei doi, dar si altii aflati in pozitii chieie in administratia publica centrala,  au reusit sa aiba o ascensiune profesionala de invidiat persoanele mentionate, prin citirea cv –urilor si declaratiilor de avere ale acestora ….

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...