PACIENȚI DIN BUCUREȘTI ȘI CRAIOVA, TRATAȚI DE COVID-19 LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DIN DROBETA TURNU SEVERIN

0

Doi pacienți infectați cu Coronavirus, care au nevoie de internare într-o secție de Terapie Intensivă, au ajuns vineri la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Transportul celor doi a fost autorizat după ce unitatea medicală din Drobeta Turnu Severin a raportat vineri dimineața că la Secția de Terapie Intensivă erau disponibile trei paturi destinate pacienților COVID-19.

“Întrucât  situația este dificilă în alte județe la acest capitol, iar spitalele nu mai au locuri pentru pacienții aflați în stare gravă, în cursul acestei zile s-a autorizat transferul a doi pacienți din București și Craiova, iar în acest moment, aceștia sunt tratați de personalul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.”, a scris președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Mehedinți, rata infectării cu virusul SARS-CoV-2 este de 0,62%, aflându-ne între județele cu cele mai puține cazuri de infectare.

“Pericolul nu a trecut! 

Trebuie să fim în continuare atenți la respectarea regulilor de igienă, să purtăm mască și să păstrăm distanța fizică!

Pe de altă parte, pacienții confirmați cu noul Coronavirus, internați în secția de Boli Infecțioase sunt în stare bună, neavând forme grave ale bolii!

Și situația cazurilor confirmate la nivelul personalului medical din Spitalul Județean de Urgență este sub control și nu s-a pun niciun moment problema închiderii unității sau a secțiilor!

Nu lăsați garda jos! 

Este mai bine să previi decât să combați și în mare măsură, sănătatea depinde de fiecare dintre noi!

Respectați regulile de prevenire a răspândirii virusului!”, a mai scris Aladin Georgescu pe pagina de socializare.