spot_img
6.8 C
București
miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăAnalizeOrganizații civice fantomă în luptă cu Secția Specială și Partidul-Tată

Organizații civice fantomă în luptă cu Secția Specială și Partidul-Tată

-

”În aceeași zi în care Curtea Constituțională a decis că Secția Investigare a Infracțiunilor din Justiție este perfect legal și constituțional înființată, tot CCR mai stabilea și că Legea 55/2020 privind starea de alertă întrunește rigorile Legii Fundamentale. La câteva zile distanță, apare o știre, preluată de toată mass-media, care reliefa că „25 de organizații civice cer demisia judecătorilor CCR pentru că nu respectă Decizia CJUE din data de 18 mai 2021 care consacră obligativitatea pentru statul român de a pune în aplicare recomandările din cadrul Rapoartelor MCV, printre care și desființarea Secției speciale”” scrie ziaristul Ciprian Purice pe siteul cristoiublog.ro. conform Inpolitics.

”În realitate, cele „25 de organizații” sunt de fapt cinci. Restul sunt niște grupuri de Facebook pe sistem #rezist sau niște ONG-uri obscure în spatele cărora se află câte o persoană. Dar toate înglobate într-un Fake News de zile mari, preluat și ventilat de toată presa, care i-a crezut de bună credință pe emițătorii comunicatului, adică Asociația Iniţiativa pentru o Cultură Democratică Europeană. Pe lângă aceasta mai sunt patru asociații care au activitate curentă, sediu și membri declarați adică: Asociaţia Geeks for Democracy, Asociația Platforma Iniţiativa România, Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie și Asociaţia Freedom House Bucureşti.

Până la frumoasa cifră de 25 sunt 16 pagini de Facebook și 4 ONG-uri care există doar teoretic sau n-au legătură cu subiectul:

#activAG Piteşti
#Rezist Milano
#Ștafeta Steagului European
#Acord Diaspora
#Rezist Dublin
#Rezist Iași
#Voluntari în Europa
#Mişcarea Civică Diaspora Austria
#Diaspora Milano
#Diaspora Franţa solidară cu România
#Canada Save Roșia
#Un timbru pentru dreptate
#Cetățean implicat
#Rezist Galați
#Corupţia Ucide
#Rezistenţa

Deci, nici vorbă de organizații civice și civile, ci entități care există doar în spațiul virtual, fără sediu, membri, statut sau transparență financiară. Adică, fix genul de instrumente care asigură anonimitate și obscuritate, motiv pentru care au fost incluse în strategia NATO de combatere a războiului hibrid: „o combinație de operațiuni deschise și ascunse – de la propagandă și dezinformare până la utilizarea forței, de la mesaje pe Twitter până la tancuri”, după cum explică Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

În final, pe celebra listă de „25 de organizații” mai regăsim patru entități cu titulatura de asociații, dar care la o analiză mai atentă se descoperă că, fie nu au niciun fel de activitate civică, nu au publicate structura de conducere, statutul, sediul sau rapoartele financiare, fie au o activitate care nu are nicio legătură cu subiectul (Asociația Acremis din Iași care se ocupă cu restaurarea monumentelor și statuilor).

Asociația Bihorul Civic
Asociația Oradea Civică 2017
Asociația ACREMIS
Asociația Reset

În schimb, toate cele „25 de organizații” au ceva în comun: absolut toate au paginile pline cu mesaje politice într-o proporție covârșitoare. Și nu doar atât, ci absolut toate promovează USR și înjură PSD și/sau PNL. Și atunci mai poate fi vorba de civism? Ori avem de-a face cu o deconspirare involuntară a unei părți din mașinăria de propagandă politică și dezinformare utilizate în războiul pentru putere din România? Și dacă așa stau lucrurile, cine finanțează aceste entități? Cine le coordonează, astfel încât ele să aibă un mesaj comun și sincronizat? Poate cei care se ocupă de apărarea României ar trebui să nu trateze cu superficialitate acest gen de activități”, mai scrie jurnalistul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img