spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăMehedințiDe la 1 iulie devine operațional sistemul de management integrat al deșeurilor...

De la 1 iulie devine operațional sistemul de management integrat al deșeurilor din Mehedinți

-

În cursul acestei zile, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L., în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru ca începând cu data de 1 iulie 2021, să devină operațional sistemul de management integrat al deșeurilor, sistem înființat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene.

- Reclama -

La întâlnire au participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Mehedinți și reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți care gestionează implementarea sistemului.

“În urma discuțiilor purtate, avem toate premisele ca de la 1 iulie, gunoiul să fie ridicat de la proprietățile cetățenilor din Mehedinți de către operatorii de colectare desemnați pentru cele cinci zone în care a fost împărțit județul. Gunoiul va fi transportat pentru a fi tratat la stația de sortare sau la stația de tratare mecano-biologică din Malovăț, în vederea reducerii cantității de deșeuri ce va fi depozitată în Depozidul Ecologic de la Izvoru Bârzii.
Pentru ca sistemul de management integrat al deșeurilor să aibă rezultatele estimate este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor în depozitarea selectivă a deșeurilor. Așa putem recicla o cantitate cât mai mare și vom proteja mediul înconjurător!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...