spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeOrbán vrea și mai mult gaz de la ruși

Orbán vrea și mai mult gaz de la ruși

-

În timpul vizitei sale în Rusia, programată pentru 1 februarie, premierul ungar, Viktor Orban, intenționează să examineze, împreună cu reprezentanţii concernului rus Gazprom, extinderea contractului pe termen lung privind livrările de gaze Ungariei, a declarat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó.

Premierul ungar Orban intenţionează să discute la Moscova cu reprezentanţii Gazprom despre extinderea contractului privind livrările de gaze. ”Ne dorim să examinăm extinderea contractului privind furnizarea de gaze în vederea creșterii volumului de livrări”, a afirmat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, într-un interviu acordat Agenţiei de presă TASS. Potrivit ministrului Péter Szijjártó, având în vedere criza energetică din Ungaria, ar fi profitabilă o creștere a volumului livrărilor în cadrul unui contract pe termen lung. Orban a declarat recent că țara sa este mulțumită de cooperarea cu Rusia în sectorul energetic. El a remarcat că Moscova îşi respectă angajamentele asumate în cadrul contractelor semnate.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...