Orban spune că în perioada 26 februarie-1 iunie au intrat în țară 1,7 milioane de români. Premierul recunoaște că nu are ”toate datele la zi”

0
47

Ludovic Orban a spus joi seară la Digi24 că în perioada 26 februarie, ziua când a fost depistat primul caz de coronavirus în România, și 1 iunie, în România au intrat peste 1,7 milioane de cetățeni români.

„N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni români, peste 1,7 milioane de români”, a spus Ludovic Orban.

În acest sens, el a afirmat că nu au fost probleme mari, doar punctuale: „Cozile au apărut în câteva situații. Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare”.

„Nici nu erau direcționați, că noi am mărit numărul punctelor de frontieră. Veneau numai pe Nădlac și pe Borș”, a mai spus premierul.

El a mai spus că aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea nu mai era obligatorie: „Când îți vin 1000 de mașini în jumate de oră, n-ai ce face. Am renunțat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliția de Frontieră. Mulți nu înțelegeau să-l completeze și erau asistați de polițiști.”