spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeOrbán: Lumea occidentală, condusă de americani şi cu Germania în rol de...

Orbán: Lumea occidentală, condusă de americani şi cu Germania în rol de figurant, doreşte să învingă Rusia fără a se implica direct în războiul cu aceasta, ci, de fapt, „lăsând războiul pe seama ucrainenilor”

-

Lumea occidentală, condusă de americani şi cu Germania în rol de figurant, doreşte să învingă Rusia fără a se implica direct în războiul cu aceasta, ci, de fapt, „lăsând războiul pe seama ucrainenilor”, după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina, încălcând toate principiile dreptului internaţional, pentru a împiedica Ucraina să devină membră a NATO, a declarat premierul maghiar Viktor Orban.

- Reclama -

Occidentul a văzut în aceasta o oportunitate de a slăbi şi apoi de a învinge Rusia, în timp ce poziţia adoptată de Ungaria este că prioritatea în această situaţie este izolarea conflictul şi reducerea impactul războiului – a declarat premierul. 

- Advertisement -

Întrebarea este dacă Ucraina va deveni sau nu membră a NATO, ceea ce înseamnă, de exemplu, dacă în portul Sevastopol de la Marea Neagră „va flutura steagul NATO sau steagul Rusiei” – a spus el, menţionând că ruşii nu vor să trăiască lângă o ţară ca Ucraina, cu o armată dotată de NATO cu armament de ultimă generaţie.

El a considerat că nu există speranţe ca Occidentul să câştige războiul, deoarece – în opinia sa – acest lucru ar cere un preţ teribil, care pur şi simplu nu merită. Sute de mii de ruşi şi ucraineni au murit până în prezent, iar în estul Europei un milion de copii cresc fără tată sau având un tată invalid de război. 

- Advertisement -

Viktor Orbán a reamintit că în Ungaria au fost organizate anterior referendumuri pe temele majore ale politicii. Când argumentez împotriva migraţiei, mă sprijin pe un referendum pe tema migraţiei – a spus el, adăugând că situaţia este similară şi în cazul apărării modelului tradiţional al familiei. 

El a subliniat: nu vrem în niciun caz ca alţii să le spună copiilor noştri ce este bine şi ce nu este corect în aceste chestiuni. Atunci când particip la această dezbatere, mă sprijin pe referendumul care a avut loc în Ungaria cu privire la problema genului – a spus el. 

După cum s-a exprimat, în privinţa războiului nu a avut loc un referendum, dar au avut loc alegeri europene. „În timpul campaniei am spus mereu că subiectul scrutinului este războiul sau pacea” – a reamintit el, adăugând că oamenii şi-au spus clar opţiunea: nu vor ca Ungaria să participe la război. 

Am spus că există un obiectiv minim pe care îl putem atinge: trenul european se îndreaptă spre război, dar dacă avem suficient sprijin, pot trage frâna de alarmă, trenul se va opri şi noi, ungurii, vom coborî. Dacă constelaţia va fi favorabilă, îl vom convinge pe mecanicul de locomotivă ca nu numai ungurii să coboare, ci trenul să nu meargă nici el mai departe – reamintit premierul. 

Potrivit evaluării sale, obiectivul minim a fost atins, am reuşit să ne înţelegem cu secretarul general al NATO asupra faptului că Ungaria nu va participa la misiunea NATO în Ucraina, nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari.

„Am vorbit şi cu „mecanicul”, dar nu l-am putut convinge, este un mecanic puternic, pe care doar Donald Trump îl poate da jos de acolo” – a spus el, referindu-se la proximele alegeri din SUA. 

Totodată, el a subliniat: Ungaria va rămâne în afara acestui război, va rămâne o insulă a păcii, în ceea ce priveşte securitatea publică, securitatea socială, precum şi în privinţa războiului, deoarece a convenit asupra acestor lucruri nu doar cu secretarul general demisionar al NATO, ci şi cu succesorul acestuia. 

În acest moment, presiunea în direcţia războiului nu vine dinspre NATO, ci de aici, din Europa, iar această bătălie trebuie câştigată la Bruxelles – a precizat el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img