Orban îl acuză pe Cioloș că e agentul PSD

0
247

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin că Dacian Cioloş nu are cum să lupte cu PSD deoarece „a trăit foarte bine în perioada PSD”, precizând că acesta a încălcat înţelegerea cu PNL de a curăţa administraţia publică de social-democraţi, atunci când a fost premier.

„Adevărul e că nu prea are cu cine să lupte în PSD pentru că dumnealui a trăit foarte bine în perioada PSD. Noi am avut o înţelegere pe care domnul Cioloş nu a respectat-o. De exemplu să cureţe administraţia publică de PSD. L-a avut acolo pe domnul Dâncu. Secretarii de stat, prefecţii, preşedinţii de agenţii, aproape toţi manageri de compani puşi de PSD au fost lăsaţi în funcţie, în timp ce PSD era perceput ca fiind în Opoziţie, dar de fapt era la putere. Din cauza aceste percepţii false induse, practic PSD şi-a menţinut puterea, şi nerealizările Guvernului Cioloş au fost trecute în contul PNL”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară la postul B1TV.

„Sunt acuzaţii izvorâte din senin. Activitatea domnului Cioloş este în special pe Facebook. Mi se pare foarte ciudat acest atac. PNL duce greul bătăliei cu PSD, suntem într-o luptă la baionetă cu majoritatatea parlamentară. Eu cred că sunt mai importante acţinile decât nişte vorbe care sunt aruncate probabil dintr-o lipsă de înţelegere a fenomenului politic. Dacă cineva care spune că face Opoziţie PSD şi atacă principalul partid care face Opoziţie, face servicii coaliţiei de guvernare şi PSD”, a completat Orban.

Acesta a mai spus că, atunci când PNL l-a susţinut pentru funcţia de premier, Dacian Cioloş „nu a strâmbat din nas”.

ÎNREGISTRAREA INTERVIULUI ACORDAT B1 DE LUDOVIC ORBAN:

„Nu a strâmbat din nas când l-a susţinut PNL la funcţia de premier. S-a trezit acunm brusc, în condiţiile în care PNL şi Iohannis suntem într-un război extrem de dificil, cu o putere care nu e sensibilă la niciun fel de principiu democratic, care nu acceptă dezbaterea. Să îl ataci pe Klaus Iohannis care e practic ultima baricadă în apărarea democraţie, care cât de cât menţine echilibrul, salvează imaginea externă a României, şi e pe aceeaşi linie de luptă împotriva PSD, mi se pare un gest ciudat, care arată o politică ascunsă, care e greu de descifrat astăzi. În lupta asta te trezeşti tam-nesam cu unul care se trezeşte să te lovească pe nedrept. Suntem cel mai vechi partid, suntem un partid care a făcut istorie şi care a dus tradiţiile mai departe”, a conchis Ludovic Orban.

Dacian Cioloş a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând „cu obstinaţie” să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă „să cadă PSD natural şi ei să le ia locul”.

De asemenea, Cioloş a declarat sâmbătă, într-o emisiune TV, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să găsească modalitatea prin care să fie mai „dătător de încredere” că apără statul de drept şi a adăugat că e nu ar fi nominalizat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de prim-ministru.

Despre o candidatura la alegerile prezidenţiale din 2019, Dacian Cioloş a afirmat, pe 16 octombrie, la Iaşi, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâ